Search
Close this search box.

Kevätsesonki

Kevättalvella maalis-huhtikuussa Lapissa on vielä lunta. Talviaktiviteetteja voi harrastaa edelleen ja nauttia myös lisääntyvästä valosta ja kevätauringosta. Toukokuussa vuodenaika alkaa vaihtua kohti kesää ja lumet sulavat.

Hiihto, laskettelu ja lumilautailu

Keväällä Ylläksen 62 rinnettä tarjoavat erinomaiset olosuhteet laskettelulle ja lumilautailulle. Jopa kolmen kilometrin pituiset laskut, yhteensä 53 rinnekilometriä, takaavat unohtumattomia elämyksiä kevään auringon alla. Suurimmillaan korkeuseroa on 464 metriä.

Yllästunturin hiihtokeskuksen huipulta, joka kohoaa 719 metrin korkeuteen, voit ihailla upeita keväisiä maisemia Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon. Kevätaurinko valaisee tunturiluontoa, tarjoten ainutlaatuisen yhdistelmän aktiivista ulkoilua ja luonnon rauhaa. Hiihtokeskus sijaitsee suoraan kansallispuiston vieressä, mahdollistaen monipuoliset hiihtoretket keväisessä luonnossa.

Lapland-Yllas-winter-skiing-talvi-laskettelu

Moottorikelkkailu

Keväällä, kun päivät ovat jo pidempiä ja aurinkoisempia, moottorikelkkailu on loistava tapa tutustua Ylläksen tuntureihin ja Lapin erämaahan. Matkan varrella voit pysähtyä nauttimaan kahvista tai lounaasta vaikkapa Ylläksen huipulla, josta avautuvat upeat näkymät ympäröivään luontoon.

Ylläksen alueella on laaja, hyvin hoidettu moottorikelkkareitistö. Voit vuokrata moottorikelkan itsenäiseen ajoon tai lähteä opastetulle retkelle, jossa paikallinen opas vie sinut alueen parhaisiin paikkoihin. Kevät on erinomainen aika kokeilla moottorikelkkailua!

Snowmobiling-Lapland-Yllas

Huskysafarit ja poroajelut

Ylläksen huskysafarit tarjoavat jännittävän ja ainutlaatuisen elämyksen Lapin lumoavassa luonnossa. Talvella supersuositut huskysafarit täyttyvät nopeasti, joten varaus kannattaa tehdä mahdollisimman ajoissa.

Lapland-huskys-spring

Kalastus

Toukokuu merkitsee kalastuskauden alkamista Kolarissa. Lämpenevät vedet houkuttelevat kaloja ja kalastajia. Alueen joissa ja järvissä voit keväällä kalastaa mm. haukea ja ahventa. Käytettävissäsi on lukuisia jokiosuuksia ja järviä – muista vain tarkistaa tarvittavat kalastusluvat ja alueen kalastussäädökset ennen onkivavan heittämistä veteen. Toukokuun kalastusretki tarjoaa upean mahdollisuuden nauttia Lapin luonnon heräämisestä kevääseen.

Lohen kalastus on sallittu 1. kesäkuuta – 31. elokuuta.

Fishing-Lapland-Yllas-Salmela

Ratsastus

Ylläksellä voit harrastaa ratsastusta ympäri vuoden erilaisilla ohjatuilla ratsastusretkillä, vaelluksilla ja leireillä lempeäluonteisen, pienikokoisen ja vahvan islanninhevosen, issikan, selässä. Ylläksen vaellushevoset tarjoaa ryhmille asiantuntevaa opastusta, joka sopeutuu osallistujien taitotasoon.

Yllas-ratsastus-horse-riding

Maastopyöräily & sähköpyöräily

Ylläksen upeat tunturimaisemat ja talviset metsäpolut tarjoavat loistavat puitteet maastopyöräilyyn ja sähköpyöräilyyn. Sähköpyörän avulla voit helposti tutustua laajempiin alueisiin ja jopa kavuta tunturin huipulle asti, sillä sähköavusteisuus tekee polkemisesta kevyempää. Tämä mahdollistaa myös pidemmät retket. Maastopyöräily ja sähköpyöräily ovatkin hienoja tapoja nauttia Ylläksen lumoavasta luonnosta, ja talvipyöräilykausi kestää joulukuusta toukokuuhun saakka.

Talvipyoraily-ebike-winter

Puusauna & uinti joessa tai luonnonlähteessä

Puusaunamme pehmeiden löylyjen jälkeen voit nauttia virkistävästä uinnissa Äkäsjoessa tai luonnonlähteeseen tehdyssä kylmävesialtaassa mökin vieressä. Saunan lämpö ja kylmässä vedessä uinti yhdistettynä tasapainottaa stressiä, edistää verenkiertoa, rentouttaa lihaksia ja vahvistaa vastustuskykyä.

Puulämmitteinen sauna - wood-heated sauna
Lapland-Riverside-Cabin-ice-plunge

Lue lisää Ylläksen palveluista ja aktiviteeteista: