Search
Close this search box.

Äkäsjoen piilon Blogi

Parhaat metsästys-, kalastus- ja hiihtopaikat Äkäsjoen piilon läheisyydessä

Akasjoen-piilo-maisemaa

Äkäsjoen piilo (Lapland Riverside Cabin) tarjoaa upeat puitteet metsästykseen, kalastukseen ja hiihtoon Lapin luonnon keskellä. Tässä artikkelissa kerromme, mitä kaikkea voit kokea mökkilomallasi Äkäsjoella ja lähistöllä.

Metsästysmahdollisuudet Äkäsjoen piilon ympäristössä

Erilaiset metsästyskohteet

Lapin kiehtovat metsät tarjoavat monipuoliset metsästysmahdollisuudet. Hirven, kauriin, metsäpeuran ja pienriistan, kuten jäniksen ja riekon metsästys onnistuu alueen metsissä. Äkäsjoen piilon sijainti on metsästyksen kannalta ihanteellinen, sillä sillä valtion metsästysmaille on vain sadan metrin matka.

Suositeltavat metsästyskaudet

Paras aika metsästysretkelle Lapissa riippuu saaliseläimestä, mutta yleisesti ottaen syksy on erinomainen aika. Syksyn ruska-aika tarjoaa upean näyttämön metsästykselle ja samalla voit nauttia Lapin luonnon uskomattomasta kauneudesta. Mutta muista tarkistaa aina ajantasaiset metsästyskaudet ja -säännöt ennen retkeäsi. Äkäsjoen piilo tarjoaa unohtumattoman tukikohdan metsästysretkillesi.

jokikalastus-river-fishing

Kalastus Äkäsjoella ja Kolarissa: Luonnon oma kalastusparatiisi

Kolarin alue on tunnettu kala-apajien aarreaittana, joka tarjoaa kalastajille huikeita mahdollisuuksia ympäri vuoden. Olipa saaliseläimesi sitten vauhdikas harjus virtaavassa koskessa, nousulohi Tornion-Muonionjoen rajaväylällä, taimen kirkkaassa tunturijärvessä tai rautu pienessä metsälammessa, löydät Kolarista lukuisia järviä, lampia, jokia ja puroja, jotka tarjoavat sinulle unohtumattomat puitteet kalastukselle.

Kolarin lähellä virtaava Tornion-Muonionjoki, joka on yksi Euroopan parhaista lohijoista, tarjoaa kalastajilleen ikimuistoisen kalastuskokemuksen. Lohi on tämän upean joen tavoitelluin saalis, mutta myös harjus tarttuu mielellään vieheeseen. Onnekkaat kalastajat ovat saaneet joesta jopa yli 20 kg painavia lohia.

Rautujärvi on puolestaan ympärivuotinen kalastuskohde, joka houkuttelee kalastajia erityisesti heinäkuussa järjestettävällä kesäpilkki-kilpailullaan. Kesänkijärvi lumoaa kauniilla maisemillaan ja sen kirkkaissa vesissä uiskentelee kirjolohta, siikaa ja ahventa.

Äkäsjoen rannalla sijaitseva Äkäsjoen piilo tarjoaa sinulle loistavat puitteet kalastuslomailuun. Mökiltä on suora yhteys Äkäsjokeen, joka on tunnettu erinomaisena harjuskoskena. Perhokalastajat ihastuvat erityisesti joen mataluuteen, koskiin ja nivoihin.

Äkäsjoki

Äkäsjoki alkaa Äkäsjärvestä ja laajenee Äkäslompolon kylässä lompoloksi, joka tarkoittaa joen levennystä. Tämä lähes 50 kilometriä pitkä joki on alueen helmi, erityisesti luonnonkantaisen harjuksen kalastuksen suhteen. Joen matala luonne, kosket ja nivat tekevät siitä erityisen houkuttelevan perhokalastajille. Kalastusaika on 1.6.-31.8. ja taimenen kalastus on rauhoitettu Äkäsjoessa.

Väylän lohi

Tornion-Muonionjoki, tuttavallisemmin ”Väylä”, on monen kalastajan unelmakohde. Useiden satojen kilometrien mittainen joki tarjoaa runsaasti tilaa lohenpyytäjille. Lohen lisäksi siitä voit nostaa myös harjusta. Lohensoutuun liittyy omat niksinsä, joten ensikertalaisen kannattaa lähteä kalastamaan oppaan kanssa. Veneitä voi vuokrata ja opastettuja retkiä järjestää Lappean Lohi.

Rautujärvi

Rautujärvi on suosittu kalastuskohde ympäri vuoden. Järveen on istutettu erilaisia kalalajeja, kuten kirjolohia, siikoja ja harjuksia. Paikalta on myös mahdollista vuokrata vene kalastuskäyttöön.

Kesänkijärvi

Kesänkijärven upeat maisemat ja molemmin puolin järveä kohoavat jylhät tunturit lumoavat jokaisen kävijän. Järvi saa istutuksia onkikokoisista kirjolohista noin neljä kertaa vuodessa. Voit pyytää saalista talvella jään päältä pilkkien tai kesäaikaan kalastaen rannalta tai veneestä.

Kalastusluvat voi hankkia paikallisilta palveluntarjoajilta, kuten Rantalan majat – kalastuspalvelut, luvat ja venevuokraus sekä Yllästunturin luontokeskus Kellokas. Lisätietoa pyyntimitoista ja rauhoitusajoista löytyy Eräluvat.fi-sivustolta. Myös Kolarin lohitilastot ja nousulohiseuranta tarjoavat arvokasta tietoa kalastajille.

Äkäsjoen piilon sijainti Äkäsjoen rannalla tekee siitä loistavan tukikohdan Kolarin alueen kalastusretkille. Mökki tarjoaa mukavat puitteet kalastuspäivän päätteeksi, jolloin voi rentoutua saunan lämmössä, viilentyä luonnonlähteeseen tehdyssä avannossa ja nauttia illallista, johon kuuluu itse pyydetty tuore kala.

Lapland-Yllas-winter-skiing-talvi-laskettelu

Hiihto- ja laskettelumahdollisuudet Levin ja Ylläksen hiihtokeskuksissa

Levin ja Ylläksen hiihtokeskukset, vain lyhyen ajomatkan päässä Äkäsjoen piilosta, tarjoavat lumisia elämyksiä ja liikunnan iloa kaiken tasoisille hiihtäjille ja laskettelijoille.

Rinteet ja ladut

Levin ja Ylläksen hiihtokeskukset ovat tunnettuja monipuolisista rinteistään ja maastohiihtoladuistaan. Niin aloittelijoille kuin kokeneille laskijoille löytyy haasteita ja nautintoa. Hyvin hoidetut rinteet ja ladut takaavat turvalliset ja nautinnolliset laskettelukokemukset. Maastohiihtolatuja löytyy niin tasaisempaan maastoon kuin vaativampiinkin nousuihin ja laskuihin.

Talviaktiviteetit ja -tapahtumat

Levin ja Ylläksen hiihtokeskukset järjestävät myös erilaisia talviaktiviteetteja ja tapahtumia, jotka tarjoavat jännitystä ja elämyksiä. Lumikenkäretket ja moottorikelkkasafarit vievät sinut nauttimaan Lapin talvisesta luonnosta ja sen hiljaisuudesta. Koiravaljakkoajelut tarjoavat ikimuistoisen kokemuksen, kun voimakkaat ja innokkaat huskyt vetävät valjakkoa lumisissa maisemissa.

Levillä ja Ylläksellä järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja konsertteja, jotka tuovat lisäväriä lomaasi. Voit nauttia huippuartistien esityksistä tai seurata urheilukilpailuja.

Äkäsjoen piilo on erinomainen tukikohta hiihto- ja lasketteluretkillesi. Mökiltä on hyvät yhteydet sekä Leviin että Ylläkselle, joten voit helposti tutustua molempien hiihtokeskusten tarjontaan.

Äkäsjoen piilon sijainti tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet nauttia Lapin luonnon antimista metsästyksen, kalastuksen ja hiihdon tai laskettelun parissa. Mökki on täydellinen tukikohta aktiiviselle lomalaiselle, joka haluaa kokea Lapin ainutlaatuisen luonnon ja erämaan tunnelman.

Nauti päivän aktiviteeteista ja palaa illalla mökille rentoutumaan takkatulen loimussa tai kokeile avantouintia ja saunan lämpöä. Mökin ympäristö tarjoaa ikimuistoisia elämyksiä ja aktiviteetteja kaikille luonnosta, eräelämästä ja talviurheilusta kiinnostuneille.

Varaa nyt lomasi tunnelmallisessa Äkäsjoen piilossa ja lähde tutustumaan Lapin ainutlaatuiseen luontoon ja aktiviteettimahdollisuuksiin! Koe metsästysretkien jännitys, kalastuksen rauha ja hiihtolomien monipuolisuus Levin ja Ylläksen hiihtokeskusten läheisyydessä.

Jaa artikkeli:

Muita julkaisuja