Search
Close this search box.

Äkäsjoen piilon Blogi

Perheen talviloma Ylläksellä – aktiviteetit ja vinkit koko perheelle

Lapland-huskys-spring

Kun suunnittelet perheesi seuraavaa lomaa, Ylläksen upea luonto ja monipuoliset aktiviteetit tarjoavat unohtumattomia kokemuksia. Tässä artikkelissa annamme sinulle parhaat vinkit ja ehdotukset perheen talvilomaan Ylläksellä.

Ensiaskeleet Ylläksen lumisissa maisemissa

Lomasi alkaa, kun saavut Lapin lumoaviin maisemiin. Ylläksen alueella sijaitsevat seitsemän tunturia tarjoavat huikeat puitteet talvisille seikkailuille. Hiihtäjille ja lumilautailijoille alueelta löytyy yhteensä 63 rinnettä ja yli 330 kilometriä hiihtolatuja. Mutta mitä muuta Ylläksellä voi tehdä koko perheen voimin?

Hiihtokoulu ja lumileikit

Ylläksellä hiihtoloman ei tarvitse tarkoittaa vain rinteessä laskemista. Ylläksen hiihtokoulu järjestää kursseja kaiken ikäisille, aloittelijasta kokeneeseen laskijaan. Nuorimmille laskijoille on tarjolla Lasten Maailma, jossa lapset voivat tutustua lasketteluun leikin varjolla turvallisessa ympäristössä.

Koiravaljakkoajelu

Miltä kuulostaisi ajelu koiravaljakolla halki talvisen metsän? Ylläksen alueella on useita yrityksiä, jotka järjestävät koiravaljakkoajeluja. Perheen pienimmät pääsevät istumaan reen kyytiin, kun taas vanhemmat lapset ja aikuiset voivat kokeilla ohjastamista. Koiravaljakkoajelu on ikimuistoinen kokemus koko perheelle.

Moottorikelkkasafari

Ylläksen alueella on tarjolla myös moottorikelkkasafareja, jotka sopivat erinomaisesti perheille. Safarit tarjoavat jännittävän tavan tutustua Lapin upeisiin maisemiin. Useat yritykset tarjoavat eripituisia safareja, ja lapsille on saatavilla omia pienempiä kelkkoja.

Porotilavierailu

Lapin matka ei olisi täydellinen ilman poroja. Ylläksen lähellä on useita porotiloja, jotka järjestävät opastettuja kierroksia. Vierailulla pääset tutustumaan porojen hoitoon ja saamelaiskulttuuriin. Lapset voivat jopa ruokkia poroja.

Lumikenkäily

Lumikenkäily on hauska ja helppo tapa liikkua lumisessa metsässä. Ylläksellä on useita lumikenkäilyreittejä, jotka sopivat hyvin perheille. Voit vuokrata lumikengät ja sauvat paikan päältä. Lumikenkäilyn lomassa voit pysähtyä laavulle evästauolle ja nauttia luonnon rauhasta.

Rentoutuminen ja ravintolat

Aktiivisen päivän jälkeen on mukavaa rentoutua ja nauttia hyvästä ruoasta. Ylläksen alueella on useita perheystävällisiä ravintoloita, jotka tarjoavat niin lappilaisia herkkuja kuin kansainvälisiäkin makuja. Useissa ravintoloissa on myös lasten leikkipaikkoja tai -huoneita.

Talviurheiluvälineiden vuokraus

Jos et omista omia talviurheiluvälineitä, ei hätää. Ylläksellä on useita välinevuokraamoja, jotka tarjoavat laajan valikoiman erilaisia välineitä, kuten laskettelusuksia, lumilautoja, lumikenkiä ja pulkkia. Myös lasten välineitä on saatavilla.

Lopuksi

Ylläksen talvi tarjoaa upeita elämyksiä ja aktiviteetteja koko perheelle. Valmistaudu unohtumattomaan lomaan täynnä seikkailua, hauskoja hetkiä ja lämpimiä muistoja. Muista, että Lapin luonto tarjoaa myös parastaan talvella – joten muistakaa nauttia myös rauhallisista hetkistä upeissa maisemissa! Hyvää lomaa Ylläksellä!

Jaa artikkeli:

Muita julkaisuja