Search
Close this search box.

Talvisesonki

Talvella pääset hiihtämään, lumilautailemaan, moottorikelkkailemaan ja lumikenkäilemään upeissa maisemissa. Voit myös kokeilla sähköpyöräilyä, ratsastusta, huskysafaria tai käydä poroajelulla!

Hiihto, laskettelu ja lumilautailu

Ylläksellä on tarjolla 62 rinnettä, joiden joukossa on jopa kolmen kilometrin mittaisia laskuja. Yhteensä rinnekilometrejä on 53, ja suurin korkeusero on 464 metriä.

Yllästunturin hiihtokeskuksesta, 719 metrin korkeudesta, avautuu henkeäsalpaava näkymä upeaan tunturiluontoon. Hiihtokeskus sijaitsee Pallas-Yllästunturin kansallispuiston vieressä.

Yllas-winter-skiing-talvi-laskettelu

Talvikalastus / Pilkkiretket

Salmela Fishing Huntingin kautta voit varata mm:

  • Yön yli moottorikelkalla rautupilkille käsivarren erämaahan, yöpyminen teltassa
  • Pilkkiretket erämaajärville, kalasta ahventa, siikaa ja harjusta, ja vietä yö revontulten alla
Arctic-char-fishing-Finland-winter-Lapland

Talvipyöräily

Talvipyöräily on mahtava tapa kokea talviset metsät ja tunturit. Sähköpyörällä polkeminen on helppoa, joten voit suunnata pidemmillekin retkille tai tunturin huipulle. Talvipyöräilyn kausi kestää joulukuusta toukokuuhun saakka.

Talvipyoraily-ebike-winter

Huskysafarit ja poroajelut

Ylläksen huskysafarit tarjoavat jännittävän ja ainutlaatuisen elämyksen Lapin lumoavassa luonnossa. Talvella supersuositut huskysafarit täyttyvät nopeasti, joten varaus kannattaa tehdä mahdollisimman ajoissa.

huskysafari

Moottorikelkkailu

Haluatko lomaasi lisävauhtia? Kokeile moottorikelkkailua! Nauti Lapin erämaasta ja kauniista tunturimaisemista. Voit pysähtyä kahville tai lounaalle esim. Ylläksen huipulla. Ylläksellä on laaja, hyvin huollettu moottorikelkkareitistö. Voit joko vuokrata kelkan tai osallistua paikallisen oppaan vetämälle moottorikelkkaretkelle.

Snowmobiling-Lapland-Yllas

Ratsastus

Ylläksellä voit harrastaa ratsastusta ympäri vuoden erilaisilla ohjatuilla ratsastusretkillä, vaelluksilla ja leireillä lempeäluonteisen, pienikokoisen ja vahvan islanninhevosen, issikan, selässä. Ylläksen vaellushevoset tarjoaa ryhmille asiantuntevaa opastusta, joka sopeutuu osallistujien taitotasoon.

Yllas-ratsastus-horse-riding

Puusauna & uinti joessa tai luonnonlähteessä

Puusaunamme pehmeiden löylyjen jälkeen voit nauttia virkistävästä uinnissa luonnonlähteeseen tehdyssä kylmävesialtaassa mökin vieressä. Saunan lämpö ja kylmässä vedessä uinti yhdistettynä tasapainottaa stressiä, edistää verenkiertoa, rentouttaa lihaksia ja vahvistaa vastustuskykyä.

Sauna
Lapland-Riverside-Cabin-ice-plunge

Lue lisää Ylläksen palveluista ja aktiviteeteista:

Lapland-Yllas-skiing
Lapland-Yllas-winter-skiing-talvi-laskettelu